Henrik Pontoppidans Mindefonds Legat er en dansk litteraturpris, der uddeles omtrent årligt "til en dansk forfatter, der har ydet en betydende in. Sognet ligger i Aabenraa Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Sønder Rangst. Sognet ligger i Skive Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Nørre Herred (Viborg A. Det blev besluttet i 1976 at flytte hovedstaden fra havnebyen Lagos til den nyanlagte, centralt beliggende Abuja. 250px januar 1560) var luthersk superintendant (jf. udgave af det danske universaldecimalklassifikationssystem, grund. Det største slot i Alsace, Frankrig, er Haut Koenigsbourg. Åndedrættet, i sundhedsvæsenet ofte kaldet respirationen, er betegnelsen for den proces, hvorved mennesker udskifter luften i lungerne. En hoppestylte (også kaldet Poweriser, syvmilesko, powerskips) er to stykker fodtøj, som gør det muligt for mennesker at hoppe højt og langt – og deru. Dmitrij Ivanovitj Mendelejev (russisk – Дмитрий Иванович Менделеев) (8. Ultramaraton eller ultraløb er organiserede løb, som er længere end maratonløb, og i almindelighed er på mindst 50 kilometer, men kan betydeligt længe. Pangæa (oldgræsk for "hele Jorden") var et superkontinent som eksisterede i Palæozoikum- og Mesozoikumæraerne før kontinenterne blev adskilt. Mjøsa (dansk Mjøsen) er Norges største sø og strækker sig fra Lillehammer til Eidsvoll i alt 117 km, i luftlinje 89,7 km. Curling er en sport, hvor spillerne lader en sten glide ned ad en isbane for at ramme en cirkel, imens såkaldte "fejere" fejer foran stenen. Herrested Sogn er et sogn i Nyborg Provsti (Fyens Stift). Sønderbæk Sogn er et sogn i Randers Nordre Provsti (Århus Stift). Kastbjerg Sogn er et sogn i Norddjurs Provsti (Århus Stift). Lyrik akkompagneres gerne af musik og skildrer følelser og sanseindtryk, øjebliksstemninger.

Produktion er fremstilling af et produkt gennem en eller flere processer med henblik på salg. Et friluftsteater er et teater, der opfører teaterforstillinger på en scene med højt til loftet, dvs. Quiltning eller kviltning er en metode til at lave stukket og vatteret håndarbejde, en quilt. Vandflader regnes for at være sikre indikatorer af det vandrette plan. århundrede; den nugældende statut er fra 1693 med mindre ændri. Tæbring Sogn er et sogn i Morsø Provsti (Aalborg Stift). MHB-200 er en guitarmodel i ESP og LTDs Baritone-serie. Shiva-krateret findes i det Indiske Ocean vest for Indien. november 1946) er opfinder af det kunstige hjerte, Jarvik-7, der blev brugt i den første permanente implantation af et kunstigt. Lianer er planter, som har rødderne i jorden, men har bladene oppe over andre planter. Med sine 13 anerkendte underarter strækker rødlossen. Økologisk krigsførelse er ødelæggelse af fjendtligt territorium ved påsprøjtning af gift og lignende. Amerikas Konfødererede Stater havde i sin korte levetid en række flag. Provisionsløn er et lønsystem hvor den ansatte får løn efter hvor mange opgaver der løses – det kan f. teleskop stige

Sæbe er en blanding af natrium- og kaliumsalte med fedtsyrer. Hos mange plantearter spiller frugten en vigtig rolle i spredningen af frøene. Culture Club, en af start 80’ernes mest populære New Wave grupper med hits som Do you really want to hurt me, Time & Karma Cameleon. Det vediske sprog er det sprog som Vedaerne er skrevet på. Pearl Harbor er en amerikansk flådebase i Stillehavet på øen Oahu, Hawaii. 200px Merovingerne var en frankisk kongeslægt som regerede et rige (med meget skiftende grænser) i dagens Frankrig, Tyskland og Belgien fra det 5. Navnet findes på dansk også i varianter som Lena, Leni og Lenette. thumb Filmkamera fra Bell & Howell på auktion over skuespillerinden [[Debbie Reynolds’ samling af filmmemorabilia. En baritoneguitar er en guitar, der skal frembringe dybere toner (derfor baritone) end almindelige guitarer og således har specielle specifikationer. Sankt Nicolai Sogn er et sogn i Kolding Provsti (Haderslev Stift) i Kolding Kommune og indtil kommunalreformen i 1970 lå det i Brusk Herred (Vejle Amt.